EDUCACIÓ FÍSICA

Setmana 12

Última setmana d’Educació Física!

Aquesta setmana us he preparat un munt d’enllaços de jocs esportius perquè els aneu provant durant la setmana i durant tot l’estiu. Podeu repassar tots els exercicis que us he proposat aquestes 12 setmanes, ja que a 3 propostes per setmana, us surten unes 36 activitats diferents! De ben segur que no les heu fet totes encara.

Aquesta setmana no farà falta que m’envieu un mail per corroborar que heu estat fent les diferents propostes, només us heu de preocupar de divertir-vos!
Tingueu paciència alhora d’entrar al joc, ja que alguns tarden a carregar.


1- Crea la teva alineació FANTASY: Com seria el teu equip si poguessis escollir jugadors de diferents equips?

Setmana 11

Bon dia a tots/es!
Aquesta setmana ens traslladem a una sala de jocs del centre comercial. De ben segur que coneixeu les màquines d’Steps i les d’Air Hockey. Les propostes d’aquesta setmana són ben divertides per acabar el curs amb un somriure!

1-COMECOCOS EF: es tracta d’imprimir aquest full per poder retallar el joc que ja ve muntat. Si ho prefereixes el pots crear tu mateix amb un full en blanc i seguint les instruccions següents:


 Si no veieu bé les instruccions, us deixo aquest enllaç on explica com fer-ho.

2-AIR HOCKEY: Tots coneixeu aquest joc de “taula”, que consisteix en picar un disc i fer gol a la porteria contrària. En aquest vídeo us mostra com crear la vostra pista d’Air Hockey a casa. Només necessiteu un tap de cigrons, cinta adhesiva i uns brics de llet!
Ens serveix per treballar la coordinació ull - mà, reflexes i la velocitat.


3- STEPMANIA: Aquest joc es va popularitzar a la dècada dels 2000 en les sales recreatives, es tracta de seguir les direccions que et marca la pantalla amb els peus, amb la finalitat de crear una coreografia de la música que tu vulguis. Hi ha 3 nivells de dificultat, i un 4rt per crear els passos que més t’agradin.

Setmana 10

Hola a tots i totes!

1- Aquesta setmana ens toca treballar diferents ritmes i coordinació. He trobat aquest dansa africana perfecte per treballar el ritme, les hores del rellotge i l’orientació espaial. Comença molt fàcil, però es va complicant ràpidament. Està en anglès, tot i així no costa gens seguir els seus passos ja que com a molt conta fins a 12. Només heu de seguir el que va fent la monitora i no confondre la dreta amb l’esquerra!
2- Per als que no sou gaire de ballar, mireu aquest vídeo d’una professora d’EF Argentina on ens mostra el joc del mirall per practicar la coordinació.
Necessitareu cinta adhesiva i un company que us ho posi difícil. També podeu ampliar els quadrats i fer la forma que més us agradi.3- Relleus! Com us agradaven els relleus!
En aquest vídeo podreu veure diferents tipus de relleus que podeu fer a casa vostra amb material comú a totes les cases (mitjons, gots de plàstic, papers, etc)Setmana 9

Benvinguts a la recta final d’aquest curs! Ja només ens falta un mes per acabar i ens toca fer l’esprint final. Aquesta setmana us proposo unes activitats força variades.

1- Qui és el teu atleta preferit?

Fes un petit escrit amb document Word sobre el teu atleta preferit explicant-ne els motius i les seves virtuts, què el diferencia dels altres i com ha aconseguit arribar a l’èlit de l’esport. Guarda el document en PDF.

2- JUMANGYM: aquest joc de taula/tauleta que et farà moure per guanyar i poder sortir de la selva! Pots jugar amb la teva família fins a 4 persones.


3- GoogleFit: de ben segur que ara amb la Fase 1 estàs fent moltes activitats a l’aire lliure, com anar amb bicicleta, nedar, passejar, córrer, etc. Et proposo que utilitzis aquesta aplicació al teu dispositiu mòbil per quantificar l’exercici que estàs fent i me’l comparteixis per poder veure totes les passes que has fet!

*Pots utilitzar qualsevol polsera d’activitat o aplicació que ja tinguis per compartir els teus progressos! No cal que sigui específicament aquesta.Setmana 8 

Aquesta setmana es preveu plujosa, tot i així jo us proposo activitats noves, tant per l’aire lliure com per fer dins de casa.

1- Joc del 3 en ratlla: com el que fèiem al cole, cal dibuixar un quadrat amb 9 caselles. També necessitarem 3 objectes d’una manera, i 3 d’una altra. (Recordeu que al col·legi utilitzàvem pitralls). Quan ja tenim tot el material preparat, l’hem de guardar en una habitació diferent al taulell de joc. Llavors comença un participant a col·locar els objectes per aconseguir 3 en ratlla. S’ha d’anar el màxim ràpid possible!


2- Crea la teva TÀBATA o reprodueix la que ha fet el nostre company Raúl.
Què és una tàbata? Es tracta d’una cançó que adapta el seu ritme a un temps de treball establert, (Normalment 20’’) i també un temps de descans (10’’)
Pots utilitzar diferents exercicis dels que tu conèixes: Tir a cistella, xut a porteria, passar per un zig zag, Sentadetes, tombarelles, Abdominals, etc.
Aquí us deixo la del vostre company. Podeu fer la mateixa utilitzant la seva cançó en l’enllaç següent: https://youtu.be/FL2tEqThumE
Aquí us deixo algunes tàbates extretes de Youtube (només cançó) perquè pogueu crear la vostra pròpia tàbata!

3- Tennis a casa: es tracta de crear la teva pròpia pista de tennis, utilitzant una corda, un fil, un cable... i un parell de pales. Poden ser raquetes, pales de pàdel, de platja o si no en teniu també podeu utilitzar un parell de llibres de tapa dura i una pilota de paper ben premsada.
- Podeu jugar a que no caigui

- Podeu jugar amb puntuació

Setmana 7
A) Jocs sensorials 

1. Troba les diferències

Es juga en parelles i l'objectiu és trobar les diferències. Imaginarem que estan jugant l’Anton i la Laura.

L’Anton pren una posició en estàtua.
La Laura observa molt bé l'estàtua.
La Laura es dóna la volta.
L’Anton ha de modificar alguna posició del seu cos.
L’Anton ha d'avisar a Laura que es pot donar la volta.
La Laura ha d'endevinar quina modificació s'ha dut a terme.
Nota 1: Es pot restringir els moviments de l'estàtua tant en número com en segment corporal. Exemple: tres diferències com a màxim i només es poden moure braços i mans. 

Nota 2: Es pot jugar en grup. 2-3-4 persones es posen en estàtua i una observa, després ha de trobar les diferències.

2. Atents amb l’oïda

S'associa un senyal sonor a una acció motora. Quantes? Tantes com es puguin. Guanyarà la persona que sigui capaç d'associar més sons als senyals acústics.

Es comença explicant l'associació. 
Per exemple: La Laura diu si dono una palmada, t'has d'asseure a terra.
La Laura afegeix més associacions: si es diu “hola caragol de mar”, has de fer un salt.
I una tercera associació: si faig una trepitjada a terra, t'has de quedar en equilibri amb un sol peu.
L’Anton es tapa els ulls.
La Laura comença a fer els seus sons i l’Anton comença ha realitzar les accions. 
Si Anton no comet cap error, cal afegir més associacions.
La Laura afegeix: quan digui “*ki” t'has de tombar boca amunt.
I comença a fer els sons. 
Es pot augmentar la velocitat.
Quan Anton falli, Es canvia el torn. I és l’Anton qui diu quin so associa a quina acció. 
Comença amb 3 i després va afegint sons.
Si la Laura comet algun error… canvi.
Guanyarà el joc qui després de 20-30 min. hagi aconseguit associar més sons a més accions sense cometre errors.

3. Vigila o cauràs!

L'objectiu del joc és passar d'un punt A a un altre B sense tocar cap obstacle amb els ulls tapats.

Com es juga? Fàcil.

Col·loca en un passadís de la casa diferents obstacles: ampolla, coixí, un got de plàstic, alguna joguina… (quants més obstacles més difícil).

La Laura munta el seu circuit, amb 3 obstacles, en el passadís de la casa.
L’Anton observa on estan els obstacles i quan els tingui memoritzats,la Laura li enbena els ulls.
Quan els tingui embenats, l’Anton ha d'anar d'un lloc a un altre sense tocar res.
Si toca algun obstacle, és el torn de la Laura.
L’Anton col·loca els seus 3 obstacles en el circuit en l'ordre que consideri.
La Laura passa amb els ulls embenats i arriba al final del circuit, llavors és el moment que l’ Anton col·loqui un nou material. En lloc de 3, en col·locarà 4.
D'aquesta manera cada vegada que se superi, es va fent més complex el poder arribar a l'altre punt. Guanyarà (o no), el que aconsegueixi passar amb major nombre d'obstacles.

B) Jocs del Món

Aquesta proposta consisteix en buscar algun joc tradicional d’un altre país. Aquí a Catalunya tenim forces jocs tradicionals. En sabeu algun? Segur que sí! Per exemple: jugar a bales (caniques), Bitlles, saltar a corda, la ferradura, la xarranca, etc.

Tots els Països tenen jocs típics de la seva zona, tria un país, el que més t’agradi o que tinguis curiositat per conèixer. Busca a quins jocs es juguen i descriu-los en un petit Word. Pots adjuntar alguna foto si ho desitges. Si no voleu tenir problemes amb el format el millor és que guardeu el document en format PDF. 


C) Crea el teu propi joc tradicional amb material reciclat

Busca un joc que t’agradi especialment i utilitza material reciclat per a crear el teu propi joc.

Hauràs de posar-hi una mica d’imaginació. Jo he creat el joc de les bitlles amb unes quantes ampolles. Com a pilota n’he utilitzat una que tenia per casa. Pots pintar les ampolles de diferents colors i decorar-les com vulguis. És una bona manera d’entretenir-se i a més cuidem el medi ambient!


SETMANA 6

Aquesta setmana us proposo fer una rúbrica de l’exercici que esteu fent a casa aquests dies. No patiu, jo us he fet una plantilla perquè no us calgui fer-la a vosaltres!   La podeu imprimir i fer una foto, o omplir-la a ordinador els més manetes. És molt fàcil, només has d’omplir l’activitat que fas i els teus pares l’hauran de corroborar fent un

Nom:
Curs:
Setmana: del 27 a l’1 de maig
ACTIVIAT 
Vegades que l’he fet
Pare/Mare
HÀBIT SALUDABLE
Vegades que l’he fet
Pare/Mare

 • A més us proposo llegir uns contes relacionats amb l’esport, on s’expliquen tot d’aventures, aprofitant que va ser St. Jordi, el dia del llibre!
 • També podeu jugar al pedra, paper, tisores en moviment, és una altra versió de la que féiem a la classe però igualment divertida! Aquí us deixo la Llegenda. Si la voleu canviar i fer la vostra pròpia, endavant!
 • Per acabar us recordo que el dia 28 D’ABRIL havíem de fer les classes d’EF al carrer, però aquest any no podrà ser. Per això ha passat a ser el Dia de l’Educació Física a Casa #DEFC2020.
Què hem de fer per participar-hi?
Graba una petita història a les xarxes socials Facebook o Instagram fent alguns dels exercicis que he proposat aquestes setmanes, o algun altre que acostumes a fer, el que més t’agradi. Comparteix-lo amb nosaltres utilitzant les etiquetes següents:

#claretvalls
#DEFC2020
#DEFCasa

En parlem de tot plegat  a la videoconferència setmanal de cada classe. Recordeu que no cal fer totes les activitats. Només una. El meu correu electrònic és: smarch@claret-valls.org

SETMANA 5


Videoconferència + recull d’activitats proposades anteriorment

SETMANA 4
Hola de nou!
Espero que hagueu passat una bona Pasqua i que no hagueu menjat gaire mona... 😁
Aquesta setmana us proposo les següents activitats:

1- Salts de corda: recordareu els salts que vam treballar, el normal, amb rebot, a un peu i alternat. (Els experts podeu fer el creuat). Us deixo un vídeo explicatiu on podeu veure alguns d’aquests salts


2- La Gimcana d’EF: es tracta d’un taulell interactiu creat per el professor d’EF Iván Ollé a través de l’aplicatiu Genially. Us recomano obrir l’enllaç a una tauleta i jugar-hi des d’allí. Ja hi han les fitxes interactives i el dau. Només cal pausar el vídeo del dau perquè et toqui el número. Molt original i divertit!3- Just Dance 2020: per als qui us agrada ballar, us proposo que entreu a Youtube, i poseu “just dance” i la vostra cançó preferida perquè us aparegui una coreografia o ball d’aquesta cançó. Ja que no tothom disposa del videojoc o la consola per a poder obrir-ho, des de Youtube també es pot fer.SETMANA 3

Us en recordeu dels circuits?
Aquesta setmana us proposo que en creeu un dins a casa vostra. Podeu utilitzar brics de llet, ampolles i rotlles de paper a mode de cons. Cadires per passar per sota, coixins per fer de tanques, tot un ventall de materials, només us fa falta una mica d’IMAGINACIÓ!!

1- Planifica en un paper quin recorregut faràs: dibuixa el material i la seva col·locació. Recorda que l’hauràs d’adaptar a l’espai de casa teva!

2- Practica’l, fes-lo practicar als teus germans/es, pares o fins hi tot avis! Si més no, els pots dir que et grabin o et conomètrin.


També us deixo una fitxa d’estiraments per quan acabeu de fer exercici us pogueu relaxar.
L’Ada i l’Adrià ja n’ha començat a fer!

       SETMANA 2

Per combatre l’avorriment us proposo un seguit de jocs i exercicis en moviment perquè aquests dies se us facin més entretinguts. Cada dia hem d’estimular els jocs de moviment encara que sigui per dins de casa. 

 • Fet i amagar per les habitacions
 • L’habitació a les fosques 
 • El joc de les pel·lícules
 • Amagar objectes o joguines per la casa i jugar al “fred o calent”
 • Curses de cucs amb la panxa a terra pel passadís
 • El joc de les cadires cooperatives
 • Pica paret
 • El twister 

FER CABANES DINS DE CASA: Als nens i nenes els encanten les cabanes! Els podem ajudar a construir-les i després deixar-los jugar amb calma i deixar volar la imaginació, o si són força autònoms/es els hi preparem el material i ells mateixos poden construir-la.
Podem fer servir sofàs, cadires, taules, mantes, llits, llençols, caixes de cartró… les possibilitats són infinites i el joc i la diversió també!


IOGA: Durant aquests dies hi pot haver estones on els nens i nenes puguin practicar ioga o meditació. Només cal una estora i alguna guia útil. Coneixeu el joc de l’Eduioga? Una bona combinació de ioga i joc de  cartes. Aquí podeu veure una demostració de ioga per nens.
Per acabar us deixo una pàgina web en Anglès (caldrà traducció i participació dels pares) on podreu realitzar diferents activitats de nutrició, fitness, competicions, reptes i jocs interactius.


Aprofiteu (sempre que sigui possible:) sortir a passejar (mascota), caminar, còrrer, saltar, trepar, fer equilibris, etc.

També us podeu gravar en vídeo i etiquetar al col·legi en qualsevol xarxa social perquè us poguem veure.

SETMANA 1

A hores d’ara, ja deveu estar ben cansats d’estar asseguts al sofà. És hora d’aixecar-se i moure una mica el cos! Perquè aquests dies us siguin més entretinguts us deixo algunes activitats que podeu anar fent per vosaltres mateixos:

1- Exercicis amb globus 
https://www.elvalordelaeducacionfisica.com/10-juegos-con-globos-para-trabajar-ef-casa/

2- Un parell de tutorials on es realitzen exercicis físics
 https://youtu.be/69Za5UWtIC0 https://youtu.be/TStEzVUqtUU

3- Per als més atrevits, una coreografía de la cançó dance monkey Aprofiteu (sempre que sigui possible:) sortir a passejar (mascota), caminar, còrrer, saltar, trepar, fer equilibris, anar amb bicicleta, etc.

També us podeu gravar en vídeo i etiquetar al col·legi en qualsevol xarxa social perquè us poguem veure!

Recordeu que és una activitat lliure, per qui vulgui fer-ho i no una obligació. Properament us enviaré més exercicis per poder fer a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari