dimarts, 2 de maig de 2023

CONFERÈNCIES 2022-23 2n A (9)

Una nova jornada de conferències, amb l'exposició del BIEL AGUILAR i l'ÁNGEL GONZÁLEZ.

El BIEL ens ha parlat de "ELS DIABLES DE VALLS", ja que ell hi pertany i li agrada molt.

El Biel ens ha explicat les diverses figures que trobem al Ball de Diables: el Llucifer, que porta l'enorme ceptrot, la Diablessa, els diables, els timbalers, etc. El Biel és un timbaler i el fa sonar d'allò més bé!

Ens ha tocat algunes melodies diabòliques: "la Pastanaga", "l'Amanida", "Fusta" i "Sant Pere", i només li ha faltat encendre una carretilla al bell mig de la classe per provocar el caos infernal i esverar-nos encara més a tots i totes!

Esperem banyar-nos sota el foc dels Diables ben aviat, Biel!

MOLTES FELICITATS, BIEL!!!L'ÁNGEL ens ha parlat de "LA BALENA BELUGA", que és un cetaci marí molt curiós.

Ens ha explicat que té un òrgan molt curiós al cap, el "meló", i que és un mamífer que emet molts sons, utilitzant l'ecolocalització per a moure's i trobar allò que necessita.

També ens ha explicat que les belugues, o balenes blanques, viuen a la zona de l'Àrtic, o sigui que són uns animals a qui els agrada el fred, i ens ha comentat moltes altres característiques que aprendreu si esteu ben atents al vídeo.

Ángel, ens has demostrat que ets tot un expert en balenes belugues, més que un alumne de 2n semblaves un biòleg marí! Esperem que puguis seguir aprofundint molt més en aquest bonic mamífer!

MOLTES FELICITATS, ÁNGEL!!!

ELICITATS, TÀNIT!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada