dimecres, 22 de febrer de 2023

CONFERÈNCIES 2002-23 2n A (1)

Els primers en exposar les seves conferències han estat l'ALBERT TORRECILLAS  i el QUIM OLLÉ.


L'ALBERT ens ha  parlat de "LA MULASSA DE VALLS" ja que és un expert en folklore vallenc i li encanta la Mulassa.

Ens ha explicat quina és la seva història, la seva simbologia i algunes de les seves característiques com a bèstia de seguici popular.

També ens ha explicat com va guarnida, amb la seva vestimenta i maquillatge i la dels seus portadors, així com quins dies surt a ballar.

Durant l'exposició de l'Albert també hem pogut visualitzar un vídeo de la Mulassa de Valls.

Albert, ets un expert en el folklore de Valls, es nota que t'encanta! T'hem de felicitar pel teu entusiasme i com de bé ho expliques als altres.

I recordeu... la Mulassa és guapa, guapa i guapa!!!

 MOLTES FELICITATS!!
El QUIM ens ha parlat sobre "ELS DOFINS", ja que li agraden molt.

Ens ha explicat on viuen, quantes espècies de dofins hi ha i ens ha comentat que els encanta relacionar-se amb els humans.

També ens ha explicat algunes característiques seves, com la seva velocitat (més de 50 km/h!) i que poden saltar a una gran altura. 

Hem pogut saber que els encanta menjar calamars i peixos petits i que els encanta la vida familiar, ajudant-se entre ells quan ho necessiten, sobretot quan estan ferits o malalts.

Els dofins són mamífers molt intel·ligents, amb un llenguatge propi molt elaborat, i un sistema de ecolocalització per a poder navegar i trobar les seves preses. 

T'hem de felicitar pel teu gran coneixement sobre els dofins, semblaves un autèntic biòleg especialista en fauna marina! T'ho has preparat molt i molt bé i no se t'ha escapat cap detall. O sigui que...

 MOLTES FELICITATS!!

     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada